Flydebroer til lystbådehavne

Flydebroer af beton
Vores flydebroer bliver fremstillet i Tyskland

Flydebroer: krav fra myndighederne

Vores flydebroer af beton bliver fremstillet i Tyskland. Fabrikken ligger i nærheden af ​​Rostock. Betonflydebroerne bliver certificeret efter tyske normer for beton flydebroer (DIN 1045-2). Flydebroer skal i Tyskland opfylde kravene fra de tyske havnemyndigheder til flydende konstruktioner, som placeres i havne.

Fabrikken er certificeret til at producere flydebroer, som opfylder netop disse krav.

Betonflydebroerne er forberedt med kanaler til strøm og vandforsyning, og broernes sammenføjning er specielt udviklet, så de er støjsvage og fleksible. Flydebroerne kan forankres enten ved pæle eller med kæder.

Bådebroerne kan fremstilles som helbetonbroer eller delpontoner med træbelægning.

Se Pontech- Marinasystemes hjemmeside eller se deres oplysninger om flydebroer i denne pdf-fil.

Delpontoner med træbelægning

Vi leverer også delpontoner belagt med imprægneret træ, eller anden overflade efter ønske.  Standardmål for betonflydebroerne :

  • Længde 10/12,5/15/og 20 m
  • Bredde:2,4 /3/4/5,3 m
  • Højde: 0,9 til 1,8 m

Bølgebrydere på 200 Ton

De største betonbroer vi kan levere, er på 35 meter i længden og 8 meter i bredden. Fribord på 1,6 meter. Total vægt på 200 tons.

Flydebroerne støbes på stedet. To broer af denne type er leveret til Dong Energi i Esbjerg havn. Disse benyttes som anløbsbroer for større skibe.

Disse store flydebroer er også meget velegnede som bølgebrydere.

Fremstilling af bølgebrydere til lystbådehavne

Skal flydebroen fungere som bølgebryder, bliver den produceret med et “skørt”. Dette gøres for at opfange energien fra bølgerne, inden de ruller under broen. Højden på dette “skørt” er afhængig af bølgehøjden. Bredden af broen har også stor betydning for bølgedæmpningen.

Den optimale dimension for en en bro med bølgedæmpning bliver beregnet af det tyske institut for marinekonstruktioner i Berlin.

Platforme til husbåde, toiletbygninger, restauranter mm.

Foruden fremstilling af betonflydebroer har vi også stor erfaring med fremstilling af betonplatforme til forskellige formål. Den sidste platform blev leveret til en 5-stjernet marina i Rostock, som på grund af pladsforholdene på land valgte at lave flydende toiletter direkte ved flydebroerne. Dette er også en service i en stor marina, således at afstand til toilet og badeforhold bliver forkortet.

Toiletplatformen, som ses på billedet, er håndværksmæssigt af høj kvalitet. Design og interiør fastlægges i samarbejde med kunden.

Flydebroer i aluminium

Fra et af Tysklands førende firmaer for produktion af flydebroer til kajakklubber og roklubber, får vi broer med rammer og opdrift  i aluminium.

Firrmaet fremstiller flydebroer af meget høj kvalitet. Broerne leveres i moduler, som er lette at samle. Fribordshøjde er ca. 17 cm.

Få fremsendt brochure på disse broer af aluminium.

FAKTA om flydebroer

Hvorfor interessere sig så meget for flydebroer, spørger nogen måske sig selv om? Jo, flydebroer er en fleksibel installation i danske lystbådehavne, som hele tiden udsættes for mangel på kajpladser. I nogle lystbådehavne meldes der om ventetider på op til 18 år. Atten år! Fidusen ved flydebroer af beton er, at broerne altid følger tidevandet. Det betyder at afstanden fra bro til båd altid vil være den samme.

Holdbarheden er også en fordel. Når flydebroer af beton holder mange år, ser man tit at “ordinære” broer i lystbådehavne ædes op af pæleorme. Disse orme er så udspekulerede, at de gør det indefra. Det betyder ofte at det opdages for sent. Og så bliver det for alvor dyrt.

Dette har man opdaget i Norge og Sverige, så her anvender man næsten udelukkende kun flydebroer af beton.

Verdens største flydebro

I Seattle har man etableret verdens største flydebro, og den er lidt over 2,3 km lang. I daglig tale kaldes den Evergreen Point Floating Bridge, og den stammer tilbage fra 1993, hvor den erstattede tidligere broer. Broen forbinder Seattle med Bellevue.

Her ser man en video om den imponerende flydebro:

Du kan læse meget mere om flydebroen på Wikipedia.

Hvis du er til de lidt mere anderledes facts om broen, kan du tjekke dette live webcam.

I Europa er det primært Norge, der byder på lange flydebroer. Her finder du et eksempel tæt på Bergen, hvor flydebroen Nordhordland har en længde på 1.246 meter. En anden bro, Bergsøusund Bro, er knapt 1000 meter lang.

Comments are closed.